ГоловнаСвіт

Генасамблея ООН обговорить питання окупації Криму і Донбасу Росією

Проти включення питання до порядку денного проголосували 13 країн.

Генасамблея ООН обговорить питання окупації Криму і Донбасу Росією
Фото: пресс-служба президента

Генеральна Асамблея ООН включила до порядку денного питання про "Ситуації на тимчасово окупованих територіях України". Про це в суботу, 22 вересня, повідомило в Twitter постійне представництво України при ООН.

"Рішення було прийняте впевненою більшістю: за - 68, проти - 13", - йдеться в повідомленні.

"Прихильників російських наративів стає все менше", - зазначив з цього приводу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

За повідомленням українських дипломатів, проти включення питання про ситуацію в анексованому Криму і в контрольованих проросійськими сепаратистами районах Донбасу до порядку денного сесії Генасамблеї проголосували 13 країн: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія і Венесуела.

Росія анексувала український півострів Крим в березні 2014 року, в квітні того ж року на сході України почався збройний конфлікт між підтримуваними Москвою проросійськими сепаратистами і збройними силами України, в результаті якого, за даними ООН, загинули близько 10 тисяч людей, з них понад три тисячі - цивільні особи.

73-тя сесія Генасамблеї ООН почалася в Нью-Йорку 18 вересня.

Питання звільнення Олега Сенцова та інших українських бранців Кремля має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram