ГоловнаСвіт

Трамп запропонував Іспанії побудувати стіну через Сахару для боротьби з мігрантами

Президент упевнений, що пустеля Сахара менша, ніж кордон США з Мексикою.

Трамп запропонував Іспанії побудувати стіну через Сахару для боротьби з мігрантами
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пропонує іспанському уряду побудувати стіну через Сахару, щоб боротися з потоком нелегальних мігрантів з Центральної Африки до Євросоюзу через Середземне море.

Про це розповів міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, передає Bloomberg.

"Закриття портів - це не вирішення, так само як і не рішення - будівництво стіни через Сахару, як нещодавно запропонував мені президент Трамп", - сказав він під час обіду в Мадриді.

Боррель зазначив, що на слова іспанських дипломатів про те, що протяжність пустелі Сахара становить близько 4,8 тис. км, Трамп відповів: "Кордон Сахари не може бути довшим за кордон США з Мексикою".

В іспанському МЗС не дали ніяких додаткових коментарів з цього питання.

Нагадаємо, в 2016 році під час передвиборної кампанії Трамп оголосив про намір збудувати "велику і красиву стіну" на кордоні з Мексикою протяжністю близько 3,2 тис. км для боротьби з нелегальними мігрантами.

Аналогічний проект у Сахарі іспанцям було б реалізувати набагато складніше, тому що на території Північної Африки до території Іспанії належать лише два анклави в районі Марокко, тоді як Сахара пролягає на території низки іноземних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram