ГоловнаСвіт

Китай увів у відповідь мита на американські товари на $60 млрд на рік

Торгова війна між двома найбільшими економіками світу набирає обертів.

Китай увів у відповідь мита на американські товари на $60 млрд на рік
Фото: EPA/UPG

Китай оголосив про введення у відповідь мит на імпортні американські товари загальним обсягом $60 млрд на рік.

Як повідомляє South China Morning Post, мита в розмірі 5% і 10% набудуть чинності 24 вересня, тобто тоді ж, коли свої мита на китайські товари введуть США.

Американський уряд вирішив обкласти 10% митом китайські товари на суму $200 млрд, причому з 1 січня ставка мита збільшиться до 25%. З урахуванням першого раунду мит, оголошеного в червні, ними обкладуть приблизно половину всього китайського імпорту в США, який торік оцінювався в $505 млрд.

"Ми висловлюємо глибоке співчуття з цього приводу. На захист своїх законних інтересів і глобальної системи вільної торгівлі Китай, зі свого боку, буде змушений дати синхронну відповідь", - заявило з цього приводу міністерство комерції КНР.

Це рішення американської сторони, йдеться в заяві, створює додаткову невизначеність для двосторонніх консультацій. "Сподіваємося, що американська сторона усвідомлює можливі негативні наслідки і зробить переконливі дії для їх своєчасного виправлення", - цитує заяву агентство "Сіньхуа".

Президент Дональд Трамп попередив: якщо Китай відповість дзеркальними заходами, США введуть третій пакет мит на решту товари обсягом $267 млрд.

Нагадаємо, в червні 2018 року США обклали митом близько тисячі китайських товарів на загальну суму $50 млрд. Китай відповів дзеркально і ввів мито на 659 найменувань товарів зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram