ГоловнаСвіт

Walmart прибрав із продажу футболки із символікою СРСР після скарг Литви, Латвії й Естонії

Товар вилучили з продажу через інтернет-магазини.

Walmart прибрав із продажу футболки із символікою СРСР після скарг Литви, Латвії й Естонії
Фото: dw.com

Американська торговельна мережа Walmart вирішила прибрати з продажу футболки з радянською символікою у зв'язку зі скаргами євродепутатів від Литви, Латвії й Естонії.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на лист із Walmart, копію якого виклала у Фейсбуці депутат Європарламенту від Латвії Інесе Вайдере.

У листі йдеться, що торговельна мережа прибрала товари з радянською символікою з продажу через інтернет-магазини, а у звичайних магазинах Walmart вони і так ніколи не продавалися.

"По-справжньому приємно, що керівництво однієї з найбільших мереж роздрібної торгівлі в США було таке етичне і толерантне, відкликавши з продажу відповідні продукти із символами Радянського Союзу", - написала Вайдере.

При цьому наголошують, що торговельна мережа прибрала лише згадані в скарзі майки, але залишила інші товари з радянською символікою.

Нагадаємо, в травні німецький виробник спортивного одягу Adidas перед Чемпіонатом світу з футболу в Росії випустив футболки з написом "СССР". Фірмі нагадали про відповідальність за поширення одягу з символікою комуністичного тоталітарного режиму - і Adidas зняв з продажу "радянську" колекцію в інтернет-магазині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram