ГоловнаСвіт

Керівник автодору в Дніпропетровській області привласнив понад 1 млн гривень

Чиновник змушував підлеглих підписувати акти виконаних робіт, знаючи, що зазначені роботи не виконувалися.

Керівник автодору в Дніпропетровській області привласнив понад 1 млн гривень
Фото: twitter.com/poroshenko

У Дніпропетровській області викрили голову обласного управління Служби автомобільних доріг, який привласнив понад мільйон гривень.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Встановлено, що чиновник зловживав своїм службовим становищем і тиснув на підлеглих, змушуючи їх підписувати свідомо неправдиві документи.

"Між Службою автомобільних доріг області та держпідприємством було укладено договір про надання останнім послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення загального користування. При цьому зазначений чиновник, зловживаючи службовим становищем, чинячи тиск на своїх підлеглих, наказав останнім підписати свідомо неправдиві офіційні документи - акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що зазначені в них роботи не виконувалися взагалі", - повідомляє прокуратура.

Збитки, завдані державі, становили понад 1 млн гривень. Чиновникові повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Крім нього, в кримінальному провадженні фігурують ще чотири особи - директор держпідприємства, його батько, який зайняв посаду заступника директора філії держпідприємства, племінниця заступника на посаді головного бухгалтера філії, а також наближений до них керівник філії.

"Їхніми спільними діями державі було завдано збитків на більш ніж 3 млн гривень", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів у 2019 році має намір збільшити фінансування дорожнього будівництва на 19,15%, до 56 млрд гривен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram