ГоловнаСвіт

Лідер Південної Кореї вперше прибув у КНДР

Сторони продовжать переговори про ядерне роззброєння.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин зустрів прем'єр-міністра Південної Кореї Мун Чже Іна, який прибув до Пхеньяна. Про це пише Reuters.

У рамках візиту глави південнокорейського уряду в КНДР сторони продовжать переговори про ядерне роззброєння і перспективи офіційного припинення корейської війни.

Цей третій саміт між двома Кореями стане лакмусовим папірцем для зустрічі, яку Кім Чен Ин недавно запропонував провести з президентом США Дональдом Трампом.

Тим часом Трамп попросив Мун Чже Іна бути "головним перемовником" між ним і Кімом після скасування візиту в Пхеньян держсекретаря Майка Помпео минулого місяця.

Вашингтон хоче побачити конкретні дії з денуклеаризації Північної Кореї, перш ніж погодитися з ключовою метою Пхеньяна - оголосити про припинення війни в Кореї 1950-53 років.

Нагадаємо, раніше помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Північна Корея не зробила необхідних для денуклеаризації кроків, незважаючи на домовленості між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram