ГоловнаСвіт

У Німеччині запустили перший у світі поїзд на водневому паливі

Coradia iLint може розвивати швидкість до 140 км/год, а на одній заправці проїхати до тисячі кілометрів.

У Німеччині запустили перший у світі поїзд на водневому паливі
Фото: скрин видео facebook.com/bahnblogstelle

Перший у світі поїзд на водневих паливних елементах почав перевозити пасажирів на півночі Німеччини. 17 вересня потяг на водневих паливних елементах Coradia iLint здійснив перший регулярний рейс Куксгафен - Букстехуде.

Поїзд спроектований і зібраний у німецькому місті Зальцгіттер французькою компанією Alstom, передає ВВС.

Поїзд Coradia iLint курсуватиме між чотирма німецькими містами федеральної землі Нижня Саксонія - Куксгафеном, Бремергафеном, Бремерфьорде і Букстехуде.

У неділю перед запуском Coradia iLint виконав тестовий рейс в Бремерфьорде. За першою поїздкою особисто спостерігали міністр економіки і транспорту Нижньої Саксонії Бернд Альтгусман і голова компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарг.

Coradia iLint може розвивати швидкість до 140 кілометрів на годину, а на одній заправці проїхати до тисячі кілометрів.

Вважається, що транспорт на водневих паливних елементах, які можуть виробляти електричну енергію для електродвигуна на борту транспортного засобу, менше шкодить довкіллю. Разом із тим противники використання водню як палива вказують на те, що суміш водню з повітрям вибухонебезпечна, а для зрідження водню потрібна велика кількість енергії.

Потяги на водневих паливних елементах планують використовувати на досить коротких неелектрифікованих ділянках залізниць. Alstom уклала контракт на постачання до кінця 2021 року 14 таких поїздів для залізниць Нижньої Саксонії. Влада федеральної землі в майбутньому планує повністю замінити дизельні регіональні поїзди водневими.

Alstom також планує до 2021-22 років запустити перші поїзди на водневих паливних елементах у Британії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram