ГоловнаСвіт

Великобританія не буде вводити санкції проти РФ, поки не вийде з ЄС

Вихід країни з ЄС намічено на березень 2019 року.

Великобританія не буде вводити санкції проти РФ, поки не вийде з ЄС
Фото: EPA/UPG

МВС Великобританії не збирається вводити санкції проти Росії у справі Скрипаля доти, поки не буде завершено вихід країни з Євросоюзу. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Великобританії Бен Уоллес, повідомляє Тhe Telegraph.

Рішення в МВС пояснили тим, що поправки до британської версії "закону Магнітського", прийнятої раніше, варто вносити вже після завершення Brexit. Це дозволить також розробити нові методи санкційного тиску, які незастосовні зараз, коли Великобританія повинна дотримуватися внутрішніх угод Євросоюзу.

Видання зазначає, що Уоллес не вказав, коли саме будуть введені санкції. Вихід Великобританії з ЄС намічено на березень 2019 року, однак перехідний період триває до кінця 2020 року.

Нагадаємо, Франція, Німеччина, США і Канада підтримали висновки Великобританії про результати розслідування замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері. Україна також заявила, що солідарна з Великобританією з приводу розслідування "справи Скрипалів".

Колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в несвідомому стані на одній з лавок в Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися живими, і їх нинішнє місцеперебування тримається в таємниці.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії про отруєння. При цьому російська влада пояснень щодо "Новичка" так і не дала, але заявляла про "український слід" речовини, про те, що "Новичок" робили в Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також в МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала"отруєння.

5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова. Видання Bellingcat і Insider встановила, що Петров і Боширов причетні до спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram