ГоловнаСвіт

Представники Південної Кореї приїхали в КНДР для підготовки зустрічі лідерів країн

Кім Чен Ин і Мун Чже Ін зустрінуться 18 вересня в Пхеньяні.

Представники Південної Кореї приїхали в КНДР для підготовки зустрічі лідерів країн
Фото: EPA\UPG

Група з понад 90 представників Південної Кореї попрямувала в неділю, 16 вересня, в КНДР для підготовки до зустрічі президента Республіки Корея Мун Чже Іна з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка відбудеться в Пхеньяні на наступного тижня. Про це пише ТАРС з посиланням агентство Yonhap.

За даними ЗМІ, група, до якої увійшли 93 південнокорейські державні посадові особи, технічних фахівці і репортери, перетнула кордон між двома країнами на 19 автобусах.

Саміт пройде в Пхеньяні з 18 по 20 вересня.

За словами представника адміністрації Мун Чже Іна, до складу південнокорейської делегації увійдуть не більше як 200 осіб. Як мінімум два її члени вже відомі: це колишній прем'єр-міністр Лі Хве Чхан, нещодавно обраний головою правлячої Демократичної партії "Тобуро", а також президент і головний виконавчий директор групи компаній Samsung Кі Нам Кім.

Нагадаємо, це вже третя зустріч лідерів Південної і Північної Корей в цьому році. Дві попередні навесні цього року проходили в селі Панмунджом у демілітаризованій зоні.

Лідер КНДР Кім Чен Ин в цьому році провів вже цілу низку міжнародних зустрічей не тільки з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном, але і з президентом США Дональдом Трампом, головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, директором ЦРУ Майком Помпео, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим .

Північна Корея перебуває під жорсткими санкціями через свою ядерну і ракетну програми, але на переговорах з Трампом Кім погодився почати денуклеаризацію Корейського півострова.

Мун стане третім президентом Південної Кореї, який відвідає Пхеньян. У 2000 році президент Кореї Кім Де Чжун, а в 2007 році Но Му Хен їздили туди на переговори з Кім Чен Іром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram