ГоловнаСвіт

У Молдові до навчання не допустили 5 тис. дітей без щеплень

Напередодні МОЗ України заборонило нещепленим дітям відвідувати дитсадки і школи.

У Молдові до навчання не допустили 5 тис. дітей без щеплень
Фото: Depositphotos/belchonock

На початку нового навчального року в Молдові до шкільних занять не допустили близько п'яти тисяч невакцинованих учнів початкових класів, ліцеїв і гімназій, повідомляє Укрінформ.

За даними Міністерства освіти, культури та досліджень, найбільшу кількість дітей, які не пройшли процедуру вакцинації, зареєстровано в Новоанненському районі (близько тисячі учнів), у столиці Кишиневі (890 дітей), Бельцях (811 дітей), Кагулі (328) і Синжереї (310).

У міністерстві проінформували також, що близько 2,5 тисячі батьків категорично відмовляються, щоб їхні діти пройшли вакцинацію проти кору.

За даними міністерства, найчастіше батьки відмовляються від вакцинації своїх дітей з релігійних мотивів, а також через інформацію в ЗМІ про негативний вплив вакцини на стан здоров'я дітей.

Напередодні Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки направили головам усіх обласних державних адміністрацій офіційний лист, у якому просять вжити заходів для проведення вакцинації дітей відповідно до вимог ВООЗ або не допускати невакцинованих дітей до навчальних закладів.

У МОЗ наголошують, що зараз в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація з інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру. З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені згідно з календарем щеплень.

Якщо дитина пропустила вакцинацію за календарем, МОЗ радить звернутися до педіатра або сімейного лікаря, щоб надолужити пропущені щеплення.

Раніше повідомляли, що в Україні зафіксовано випадки вродженого захворювання на кір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram