ГоловнаСвіт

Євросоюз продовжив персональні санкції проти РФ на півроку

Офіційна публікація в Журналі ЄС вийде завтра, 14 вересня.

Євросоюз продовжив персональні санкції проти РФ на півроку
Фото: kp.ua

Європейський Союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Євросоюз офіційно продовжив заборону на видачу віз 155 фізичним особам. Також персональні санкції на півроку продовжено проти 44 компаній, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Відповідно до прес-релізу, остання оцінка ситуації не вплинула на зміну режиму санкції. Офіційно рішення про продовження санкцій буде опубліковано в Журналі ЄС 14 вересня.

Нагадаємо, посли ЄС погодили продовження санкцій ще 5 вересня. Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше ввели 17 березня 2014 року і постійно продовжували на півроку.

Зазначимо, минулого тижня в Сенаті США обговорили варіанти посилення санкцій проти РФ. Зокрема, сенатори розглядають подальші заходи в різних сферах, а також санкції проти оточення президента Росії Володимира Путіна. Російське Мінекономрозвитку заклало збереження санкцій у свій макропрогноз на шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram