ГоловнаСвіт

Заарештований у США російський хакер Левашов визнав свою провину

Міністерство юстиції США оприлюднило заяву ФБР.

Заарештований у США російський хакер Левашов визнав свою провину
Петр Левашов
Фото: twitter.com/MailOnline

Росіянин Петро Левашов, якого в США звинуватили в кібершахрайстві з використанням ботнетів, визнав свою провину. Про це повідомляє американський Мін'юст.

Левашов визнав провину за звинуваченням в умисному заподіянні шкоди комп'ютеру, шахрайстві, розкраданні персональних даних і злочинній змові.

"Сьогодні правосуддя нарешті наздогнало Петра Левашова. Визнання провини має стати недвозначним нагадуванням всім, хто використовує інтернет з незаконною метою: ФБР буде переслідувати вас незалежно від країни, де ви перебуваєте, і часу, який може знадобитися для арешту", - заявив спеціальний агент ФБР Брейн Тернер.

Вирок росіянину оголосять тільки через рік, а доти він перебуватиме під арештом.

Нагадаємо, 36-річний петербуржець Петро Левашов був заарештований іспанською владою у квітні 2017 року. Штати відразу ж зажадали його екстрадиції. Ботнет, створення і використання якого інкримінують Левашову, відомий під назвою Kelihos. Цим ботнетом було заражено сотні тисяч комп'ютерів по всьому світу - машини використовувалися для розсилки спаму, DDoS-атак на сайти, крадіжки е-мейлів і біткойнів, а також установлення програм-вимагачів.

Американські слідчі вважають, що Левашов здійснював нелегальні розсилки щонайменше 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram