ГоловнаСвіт

Польща не підтримає введення санкцій ЄС проти Угорщини

У польському МЗС вважають, що резолюція Європарламенту є втручанням у внутрішні реформи країни.

Польща не підтримає введення санкцій ЄС проти Угорщини
Фото: EPA/UPG

Польща не схвалює застосування штрафних заходів до Угорщини і голосуватиме проти будь-яких санкцій Європейського Союзу щодо уряду цієї країни за порушення європейських норм і принципів верховенства права. Про це заявило Міністерство закордонних справ Польщі.

Згідно з повідомленням, Варшава занепокоєна рішенням Європарламенту. "Кожна держава-член ЄС має суверенне право проводити ті внутрішні реформи, які вважає необхідними", - сказали в польському МЗС, зазначивши, що це рішення суверенне право порушує.

Варшава закликає скасувати резолюцію і шукати рішення проблем іншими шляхами.

Нагадаємо, 20 червня парламент Угорщини схвалив пакет законопроектів ("Стоп Сорос"), який криміналізує частину допомоги нелегальним мігрантам. Президент Віктор Орбан звинувачує Джорджа Сороса в заохоченні масової імміграції, щоб "підірвати" Європу.

4 квітня 2017 року президент Угорщини Янош Адер підписав схвалений парламентом закон про вищу освіту, в який внесено правки, що дозволяють закрити заснований мільярдером Соросом Центрально-Європейський університет.

Учора, 12 вересня, Європейський парламент схвалив штрафну процедуру проти Угорщини за порушення принципів правової держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram