ГоловнаСвіт

"Роскосмос" вважає, що "Союз" могли пошкодити американці, - ЗМІ

У NASA таких заяв поки що не коментували.

"Роскосмос" вважає, що "Союз" могли пошкодити американці, - ЗМІ
Фото: russki.lu

Спеціальна комісія "Роскосмосу" пріоритетно розглядає версію, згідно з якою отвори в обшивці космічного корабля "Союз" навмисно просвердлили американські астронавти.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на російську держкорпорацію.

"Американські астронавти могли навмисно просвердлити отвір у космічному кораблі «Союз МС-09», щоб якомога швидше доставити на Землю одного зі своїх хворих колег... Російські фахівці вже запросили в NASA дані відеореєстраторів астронавтів, а також їхні медичні покази. Якщо ця версія підтвердиться, то по російсько-американських відносинах у космосі буде завдано сильного удару", - пише видання.

Від додаткових коментарів у "Роскосмосі" вчора відмовилися, пообіцявши надати їх після закінчення роботи комісії.

У NASA таких заяв також поки що не коментували.

Нагадаємо, 30 серпня на Міжнародній космічній станції виявили витоки повітря. Екіпаж установив, що її причиною стала мікротріщина у відсіку космічного корабля "Союз МС-09". Спочатку причиною появи тріщини називали влучення метеорита, але, за даними агентства "РИА Новости", причина - в недбалості під час складанні корпуса.

Співробітник, який допустив недбалість, радше за все, усвідомив помилку і заклав тріщину клеєм, тому мікротріщину не виявили під час перевірки космічного корабля перед запуском, і вона не давалася взнаки в перші два місяці орбітального польоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram