ГоловнаСвіт

Трамп підпише новий указ про санкції за втручання у вибори США

Рішення спростить введення нових обмежувальних заходів.

Трамп підпише новий указ про санкції за втручання у вибори США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп уже сьогодні повинен підписати новий указ про санкції за втручання в американські вибори.

Як повідомляє Reuters, він дозволить застосовувати санкції проти будь-яких іноземних юридичних і фізичних осіб, викритих у втручанні у вибори на території США. Для введення санкцій буде достатньо свідчень, наданих спецслужбами, а саме ЦРУ, АНБ і Міністерством внутрішньої безпеки США.

Остаточне слово в питанні санкцій буде за головою національної розвідки.

Будь-яке федеральне агентство, яке довідається про факт іноземного втручання у вибори, повинно буде повідомити цю інформацію офісу директора національної розвідки.

Втручання визначається в документі як спроба злому "виборчої інфраструктури" або спроба змінити громадську думку за допомогою пропаганди в інтернеті або систематичних "зливів" секретної політичної інформації.

Конгрес США 2017 року прийняв законопроект про санкції проти Росії за втручання в президентські вибори 2016 року. Трамп підписав закон тільки після того, як конгресмени затвердили його переважною більшістю голосів. Завдяки цьому закону Мінфін США ввів санкції проти 24 громадян Росії, які входять у найближче оточення президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, в США ведеться розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США. На початку серпня 2016 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування "російського сліду". Мюллер з'ясовує, чи змовлявся штаб Дональда Трампа з Кремлем, щоб підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

У лютому заступник генпрокурора США Рід Розенштейн заявив про намір Вашингтона домогтися екстрадиції 13 росіян, яких звинуватили в спробі вплинути на американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram