ГоловнаСвіт

Через наближення урагану "Флоренс" у Вашингтоні введено режим надзвичайного стану

"Флоренс" несе ризик для життя, пов'язаний з повенями і потужним вітром.

Через наближення урагану "Флоренс" у Вашингтоні введено режим надзвичайного стану
Фото: twitter.com/NASA

Влада Вашингтона оголосила надзвичайний стан у зв'язку з наближенням урагану четвертої категорії "Флоренс". Про це повідомляє The Washington Post.

Мер Вашингтона Мюріель Баузер разом з керівниками поліції, рятувальної служби та інших служб міста провели спільну прес-конференцію щодо небезпеки наближення урагану. "Ми, звичайно, готуємося до урагану "Флоренс". Ми знаємо, що будуть повені, сильні дощі і вітер", - сказала мер.

Вона додала, що режим надзвичайного стану вводиться негайно. За прогнозами, проливний дощ в регіоні триватиме близько трьох-чотирьох днів. Комунальні служби міста приведені в стан підвищеної готовності і працюватимуть понаднормово.

NASA опублікувала фото урагану, зроблені супутником "Aqua".

Національний ураганний центр прогнозує, що "Флоренс" досягне узбережжя ввечері у четвер, 13 вересня, з хвилями висотою до 4,5 метрів.

На прогнозованому шляху центр урагану переміститься через південно-західний Атлантичний океан між Бермудськими островами у вівторок і середу та наблизиться до узбережжя Південної Кароліни або Північної Кароліни в четвер.

За прогнозом, шторм припиниться, коли перетне материк, скинувши до 50 сантиметрів дощу в деяких місцях. За повідомленням центру ураганів, "Флоренс" несе ризик для життя, пов'язаний з повенями і потужним вітром.

Раніше режим надзвичайного стану через "Флоренс" ввели губернатори штатів Північної і Південної Кароліни, а також Вірджинії і Меріленда. За даними Національного центру попередження ураганів США, "Флоренс" зараз перебуває в акваторії Атлантичного океану. Він рухається зі швидкістю 20 км/год, Швидкість вітру в центрі урагану становить 225 м/с.

Президент США Дональд Трамп закликав жителів країни, які перебувають на шляху урагану, "підготуватися і прислухатися до попереджень влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram