ГоловнаСвіт

Ryanair скасував 150 рейсів через страйк у Німеччині

Ryanair скасував 150 рейсів через страйк у Німеччині
Фото: EPA/UPG

Через 24-годинний страйк, оголошений німецькою профспілкою пілотів Vereinigung Cockpit та німецькою профспілкою Verdi, які представляють бортпровідників компанії Ryanair в Німеччині, ірландському лоукостеру довелося скасувати 150 рейсів, запланованих на 12 вересня.

В авіакомпанії Ryanair попередили, що страйк пілотів і бортпровідників в Німеччині може призвести до звільнень працівників авіаперевізника в цій країні, передає DW.

Як йдеться в заяві Ryanair з вівторка, 11 вересня, раптово оголошений страйк завдає шкоди діяльності авіакомпанії в ФРН і "може призвести до скорочення кількості літаків і робочих місць на німецькому ринку взимку. Представник компанії заявив, що схожі страйки не мають виправдання після того, як авіаперевізник пішов назустріч своїм працівникам, погодившись зокрема підвищити оплату праці.

Спочатку в компанії запевнили, що постараються обійтися без скасування рейсів у середу, незважаючи на оголошений страйк. Однак згодом у вівторок Ryanair оголосив про скасування 150 із 400 рейсів з аеропортів Німеччини цього дня. Як повідомив представник компанії, пасажирів, яких торкнуться скасування, проінформують, і ті зможуть перебронювати квитки на інші рейси.

Нагадаємо, авіакомпанія Ryanair базується в Ірландії, але виконує польоти по всьому Євросоюзу і в низку інших країн, використовуючи як великі пересадкові вузли багато аеропортів, включаючи німецькі.

У Німеччині в компанії Ryanair працевлаштовано близько 400 пілотів і 1000 бортпровідників. Згідно з інформацією профспілки Vereinigung Cockpit, більшість з них братимуть участь у страйку в середу, 12 вересня.

У липні Ryanair скасував рейси 50 тис. пасажирів через страйк бортпровідників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram