ГоловнаСвіт

Під час терактів 11 вересня в США загинули 12 українців

Жертвами терактів стали 2977 осіб.

Постійне представництво України в ООН вшанувало пам'ять жертв терактів 11 вересня 2001 року, в результаті яких загинули 2977 осіб. Серед загиблих було не менш ніж 12 українців.

Про це повідомляється на сторінці представництва у Twitter.

"Сьогодні в солідарності з американським народом ми вшановуємо пам'ять жертв жахливих атак 11 вересня. Серед загиблих було не менш ніж 12 українців", - йдеться у повідомленні.

Президент США Дональд Трамп продовжив на один рік режим надзвичайного стану, введений в країні після терактів 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року в знамениті хмарочоси Нью-Йорка, що символізували фінансову міць і добробут, врізалися два літаки цивільної авіації, захоплені терористами-смертниками з Аль-Каїди. Ще один літак терористи скеровували на штаб-квартиру Пентагону, але він впав, не долетівши до цілі. Всі пасажири і екіпаж загинули.

Зараз на цьому місці нічого не нагадує про страшні руйнування після атаки. Тільки меморіал і музей 11 вересня. Поруч виросли арт-центри та офіси. Сьогодні тисячі людей з усього світу приїдуть сюди, щоб вшанувати пам'ять жертв страшної трагедії.

Раніше Конгрес США опублікував раніше засекречений звіт про теракти з 28 сторінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram