ГоловнаСвіт

У Петербурзі на акції проти пенсійної реформи затримали 80 підлітків

На батьків неповнолітніх склали понад 70 протоколів.

У Петербурзі на акції проти пенсійної реформи затримали 80 підлітків
Фото: EPA/UPG

У російському Санкт-Петербурзі протягом акції проти підвищення пенсійного віку, яка пройшла в неділю, 9 вересня, були затримані, зокрема, 80 неповнолітніх громадян.

За дії підлітків до відповідальності притягнули їхніх батьків, передає Интерфакс.

"За даними ГУ МВС у Санкт-Петербурзі, щодо матерів і батьків було складено 73 протоколи за статтею 5.35 КоАП (невиконання батьками або іншими законними представниками неповнолітніх обов'язків з утримання та виховання неповнолітніх)", - йдеться в повідомленні.

В апараті зазначили, що більшість юних порушників майже відразу після затримання передали батькам. Шістьох підлітків, чиї законні представники не змогли оперативно приїхати у відділення поліції, скерували до Центру тимчасового утримання для неповнолітніх правопорушників органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, влада РФ має намір підвищити вік виходу на пенсію до 65 років для чоловіків і до 60 років для жінок. Проти цієї ініціативи, за даними "Левада-центру", виступають 89% росіян.

Великі акції протесту проти спірної реформи почалися в липні.

Невдоволення населення змусило президента РФ Володимира Путіна виступити з телезверненням до нації, в якому він оголосив про пом'якшення початкових планів підвищення пенсійного віку і надання певних гарантій і пільг деяким групам населення.

Минулої неділі, в єдиний день голосування на виборах, у низці російських міст пройшли протестні акції прихильників опозиціонера Олексія Навального проти підвищення пенсійного віку. За даними поліції, в Москві взяли участь дві тисячі осіб, в Петербурзі - близько 1,2 тис.

За даними російського правозахисного порталу "ОВД-Инфо", в Росії 9 вересня під час мітингів проти пенсійної реформи затримали щонайменше 1018 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram