ГоловнаСвіт

Кількість жертв землетрусу в Японії сягнула 44 осіб

Постраждали 660 жителів, близько 2,5 тисяч евакуйовано в тимчасові центри допомоги.

Кількість жертв землетрусу в Японії сягнула 44 осіб
Фото: EPA/UPG

Жертвами землетрусу на північному японському острові Хоккайдо стали 44 людини, 660 осіб отримали поранення. Про це повідомив сьогодні генеральний секретар кабінету міністрів країни Есіхіде Суга, пише Reuters.

Через пошкодження в постраждалому регіоні зберігається дефіцит електроенергії, кілька днів район землетрусу взагалі залишався відрізаним від цивілізації - повітряне, залізничне і автомобільне сполучення з префектурою було паралізоване. На цей момент ще близько 2,5 тис. осіб перебувають у центрах, організованих для евакуйованих з небезпечних районів жителів острова, де зсуви зруйнували цілі села.

У рятувальній операції, як повідомив Суга, брали участь 40 тис. військовослужбовців, поліцейських, пожежників, понад 60 вертольотів.

Нагадаємо, підземні поштовхи силою 6,7 зафіксували в ніч на 6 вересня. За даними американських фахівців, епіцентр землетрусу був за 62 кілометри від адміністративного центру Хоккайдо міста Саппоро. За кілька днів до землетрусу в Японії вирував потужний тайфун "Джеб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram