ГоловнаСвіт

Президент Естонії пробігла півмарафон у чужій майці з міркувань безпеки

Керсті Кальюлайд у своїй віковій групі посіла 17 місце.

Президент Естонії пробігла півмарафон у чужій майці з міркувань безпеки
Архивное фото
Фото: Delfi

Президент Естонії Керсті Кальюлайд узяла участь у неділю в Талліні в марафоні та показала непоганий результат. Вона дала старт забігу, після чого одягла спортивну форму та пробігла половину дистанції, передає Інтерфакс.

Президент подолала 21,1 км за 1 годину 50 хв 44 сек. У загальному підсумку вона посіла 929 місце, серед жінок була 157, а у своїй віковій групі (до 45 років) узяла 17 місце.

Варто зазначити, що рік тому Керсті Кальюлайд на Талліннському напівмарафоні дистанцію 21,1 км подолала за 1 годину, 52 хвилини і 1 секунду, посівши в загальному заліку 1011-ту позицію.

Однак у журналістів викликав запитання одяг глави держави. У неї був номер 58, і чомусь ім'я власника значилося як "Мартін". Організатор змагань Маті Лілліаллік розповів виданню "Делфі", що не може докладно прокоментувати цієї теми, оскільки йдеться про безпеку.

"Можу сказати лише, що з міркувань безпеки було вирішено, що вона стартує в першій групі, і вона взяла номер спортсмена, котрий не прибув на змагання", - повідомив Лілліаллік.

Водночас радник служби президента Тааві Ліннамяе зазначив, що президент зареєструвалася під своїм ім'ям і що він не уповноважений коментувати теми безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram