ГоловнаСвіт

Польські слідчі завершили огляд уламків Ту-154 у Смоленську

Він проходив у рамках чергового запиту польської сторони про правову допомогу.

Польські слідчі завершили огляд уламків Ту-154 у Смоленську
Архивное фото
Фото: telegraf.lv

Польські слідчі в п'ятницю завершили огляд уламків Ту-154М у Смоленську, на якому в квітні 2010 року розбився президент Польщі Лех Качинський. Про це повідомляє RMF24.

“П'ятниця була останнім, п'ятим днем роботи польських слідчих. Вони перевіряли серед іншого структурні елементи літака, який зазнав аварії 10 квітня 2010 року під Смоленськом", - зазначено в статті.

За інформацією Слідчого комітету Російської Федерації, роботи велися у співпраці з російськими слідчими.

“Були зроблені сферичні фотографії деталей, цікавих для польської сторони, а спеціалізоване обладнання, яке дозволило зробити ці фотографії, було надано російською стороною, - йдеться в матеріалі.

Автобус з польськими слідчими покинув аеропорт Смоленська о 15.40 за місцевим часом.

Започаткований у понеділок огляд частин літака проходив у рамках чергового запиту польської сторони про правову допомогу.

Літак польського президента Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 чоловік, що перебували на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

В кінці липня Слідчий комітет Росії погодився на приїзд у Смоленську область польських прокурорів і експертів для обстеження останків польського літака Ту-154М.

У середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи сталися над землею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram