ГоловнаСвіт

Російського хакера, якому загрожує до 30 років в'язниці, екстрадували в США

Він зробив найбільшу в історії США крадіжку особистих даних споживачів у американського фінансового інституту.

Російського хакера, якому загрожує до 30 років в'язниці, екстрадували в США
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

У США екстрадували з Грузії громадянина Росії, якого звинувачують в скоєнні кібератак на американські компанії. Про це пише "Голос Америки".

"За інформацією Секретної служби США, що проводила спільні дії з ФБР і прокуратурою, 35-річний житель Москви Андрій Тюрін був екстрадований з Грузії, де раніше його затримали за запитом США", - йдеться в повідомленні.

Заступник директора ФБР Вільям Суїнні заявив, що Тюрін підозрюється в тому, що протягом довгого часу намагався зробити злам комп'ютерної системи фінансових інститутів і публікаторів новин.

"Серед інкримінованих йому злочинів - найбільша в історії США крадіжка особистих даних споживачів у американського фінансового інституту", - повідомив Суїнні.

Уточнюється, що Тюрін проводив хакерські атаки в період з 2012 по 2015 роки, за цей період йому вдалося викрасти особисті дані більш ніж у 100 млн осіб.

Він працював в складі злочинної групи, троє членів якої перебували в Ізраїлі і були заарештовані в 2015 і 2016 роках.
У разі визнання винним, Тюрін може бути засуджений до ув'язнення терміном на 30 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери впродовж багатьох років намагалися викрасти електронні листи високопоставлених православних християнських фігур світу, в тому числі Вселенського патріарха Варфоломія. Атаки здійснювало хакерське угруповання Fancy Bear, пов'язане зі спецслужбами Росії.

В українській кіберполіції раніше заявили про постійні кібератаки з території Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram