ГоловнаСвіт

Перед отруєнням Скрипалів підозрювані росіяни близько 30 разів літали в Європу, - The Telegraph

З листопада 2017 року по лютий 2018 року підозрювані забронювали дев'ять квитків у Женеву.

Перед отруєнням Скрипалів підозрювані росіяни близько 30 разів літали в Європу, - The Telegraph

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов Боширов не менше шести разів відвідували Женеву перед отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів, в якому їх звинувачує Великобританія. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в британському уряді.

Згідно з інформацією видання, перед замахом на Скрипалів росіяни зробили серію поїздок в Женеву, провівши там  загалом кілька тижнів. Дані про рейси вказують, що в період з листопада 2017 року по лютий 2018 року підозрювані забронювали дев'ять квитків у Женеву. Газета відзначає, що в цей час в швейцарському місті проходив один з раундів переговорів з врегулювання конфлікту в Сирії.

За словами одного зі співрозмовників видання, інформація про те, з ким росіяни зустрічалися в Женеві, має «ключове значення для продовження розслідування».

Відзначається, що, крім Женеви, підозрювані відвідували Париж, Амстердам і Бергамо. Найчастіше вони літали рейсами «Аерофлоту», проте іноді користувалися Air France і KLM. Після отруєння Скрипалів у Солсбері 4 березня вони покинули Великобританію і більше не використовували російські закордонні паспорти, видані у вересні 2016 року.

Раніше британська влада назвала Олександра Петрова і Руслана Боширова причетними до отруєння Скрипаля та його дочки в британському Солсбері. Вони приїхали до Великобританії 2 березня і покинули країну відразу після замаху, 4 березня. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей назвала їх співробітниками Головного розвідувального управління Міноборони Росії. У МЗС РФ заявили, що ці імена "ні про що Росії не говорять".

За інформацією The Telegraph, підозрювані росіяни подавали заяви на британську візу як бізнесмени з Петербурга. Вони повідомили петербурзькому консульству, що займаються міжнародною торгівлею, і пред'явили візитні картки і банківські рахунки, на яких лежали «тисячі фунтів».

Раніше повідомлялося, що Британія підготувала папери на екстрадицію росіян, підозрюваних в отруєнні Скрипалів, але їх імен не називалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram