ГоловнаСвіт

У Білому домі 12 чиновників запідозрили в авторстві письма про "рух спротиву" Трампу

The New York Times надрукувала анонімний лист, автор якого називав себе учасником прихованого спротиву Трампу зсередини адміністрації президента.

У Білому домі 12 чиновників запідозрили в авторстві письма про "рух спротиву" Трампу
Фото: EPA/UPG

У Білому домі намагаються вирахувати автора анонімного листа до редакції газети The New York Times, в якому діяльність президента Дональда Трампа піддавалася нищівній критиці. Про це The New York Times повідомив один з радників адміністрації президента, пише CNN.

"Складено список з 12 осіб, кожен з яких може бути тим анонімним співробітником, що займає високий пост в адміністрації президента США і називає себе учасником прихованого спротиву Трампу", - йдеться в повідомленні.

Сенатор-республіканець Ренд Пол порадив, щоб всі члени адміністрації президента пройшли перевірку на детекторі брехні.

Сам президент зажадав від високопосадовців підписати письмові спростування своєї причетності до появи листа, які можуть бути використані в суді в разі необхідності, стверджують джерела видання.

Газета наголошує, що справжнього автора статті знає тільки відділ, який займається редакційними колонками. Його імені не знають навіть репортери, які висвітлюють діяльність Білого дому.

Нагадаємо, 5 вересня The New York Times надрукувала анонімний лист, автор якого називав себе учасником прихованого опору Трампу зсередини адміністрації президента. Анонімний співробітник Білого дому звинуватив президента в імпульсивності і нерозсудливості, відзначаючи, що він може змінювати рішення щохвилини. Автор додав, що в адміністрації обговорюють можливість імпічменту президента, але не хочуть конституційної кризи, яка може відбутися за ним.

Трамп заявив, що якщо чиновник, який написав листа, реальний, то газета повинна видати його владі, "виходячи з інтересів національної безпеки".

6 вересня блогери, виходячи з лінгвістичного аналізу тексту, припустили, що автором публікації може бути віце-президент Майк Пенс. В офісі Пенса дезавуювали це твердження. Також публічно заявили про свою непричетність до листа держсекретар Майк Помпео, міністр оборони Джеймс Меттіс, голова мінфіну Стівен Мнучін, генпрокурор Джефф Сешнс і ще понад 10 чиновників і дипломатів.

Статтю в New York Times опублікували наступного дня після оприлюднення фрагментів книжки журналіста Боба Вудворда "Страх. Трамп у Білому домі". 448-сторінкова книга, яка з'явиться у продажу 11 вересня, описує президента як абсолютно некомпетентну в зовнішній політиці особу, а його адміністрацію - як дезорганізовану структуру з безліччю внутрішніх конфліктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram