ГоловнаСвіт

США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски

Раніше повідомлялося, що Росія і Китай під час навчань планують відпрацьовувати сценарії ведення ядерної війни.

США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски
Ту-95
Фото: Википедия

Американські винищувачі перехопили російські бомбардувальники, які пролітали біля Аляски, прямуючи для участі у масштабних військових навчаннях, повідомляє Голос Америки.

"Два винищувачі класу F-22, що базуються на Алясці, перехопили і візуально ідентифікували два бомбардувальники Ту-95, які пролітали над зоною ідентифікації повітряної оборони Аляски (ADIZ), на південь від Алеутських островів", - цитує Business Insider представника Північноамериканського Аерокосмічного оборонного командування (NORAD) Майкла Кучарека.

Зазначається, що два російські бомбардувальники Ту-95 були перехоплені і над їх пересуванням було встановлено спостереження доти, поки вони не покинули зону ADIZ.

Хоча інцидент завершився мирно, чиновник сказав американському виданню Washington Free Beacon, що російські бомбардувальники, можливо, тренувалися для завдання ракетного удару по протиракетних системах США і радарах, розташованих на Алясці.

Напрацювання ударів по основних цілях США може відповідати заявленим цілям масштабних військових навчань Росії, зазначає видання. За повідомленнями, які надходили раніше, Росія і Китай під час навчань планують відпрацьовувати сценарії ведення ядерної війни.

Ту-95 - бомбардувальники часів Холодної війни. Їх часто і раніше перехоплювали біля Аляски

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram