ГоловнаСвіт

Організатори «офіційного центру «ДНР» у Франції» придумали, як не допустити закриття

Зареєстрували дві нові організації у формі "асоціацій".

Організатори «офіційного центру «ДНР» у Франції» придумали, як не допустити закриття
Фото: стоп-кадр ТСН

Організатори «офіційного центру «ДНР» у Франції» підготували запасний план, щоб у разі ліквідації через суд зберегти існування «представництва» в Марселі.

Про це йдеться в статті «Непочесна місія. Організатори «представництва ДНР» у Франції придумали нову схему роботи» на LB.ua.

Як відомо, 6 вересня 2018 року у Франції нарешті відбулося судове засідання (яке переносили тричі) вищого трибуналу міста Екс-ан-Прованс про скасування державної реєстрації "офіційного представництва ДНР". Але в підсумку суд відмовився задовольнити позов головного позивача у справі - міністерства Європи і закордонних справ Франції - і скасувати державну реєстрацію «офіційного центру «ДНР». Французькі судді не побачили в діяльності асоціації порушень Віденської конвенції 1964 року і не виявили фактів узурпації консульських повноважень «представництвом «ДНР».

При цьому, як стало відомо LB.ua, засновник «представництва» Юбер Файяр затягував процес, щоб сформувати пакет документів для державної реєстрації нової юридичної особи. У результаті 6 і 14 серпня в національний реєстр асоціацій Франції (Registrenational des Associations) внесено дві нові організації: Асоціацію представництва "ДНР" у Франції (Association representation de la republique populaire de Donetsk (RPR) en France) і Асоціацію Франція Крим (Association France Crimée).

Нові асоціації зареєстровано у формі громадської організації, і, відповідно до законодавства Франції, їхнє створення не вимагає жодного узгодження з боку держави, крім обов'язкових реєстраційних зборів і процедур. Вони також уже не використовують поняття "офіційне представництво", яке було б прямим порушенням норм Віденської конвенції. Тут усе за законом, перевіреним часом - договір про об'єднання в асоціації чинний у Франції з 1901 року.

До безпосереднього заснування вищевказаних асоціацій причетні дев'ять осіб, семеро з яких постійно працюють на території Франції, одна особа перебуває на тимчасово окупованих територіях сходу України. А ще одна виконує функції «зв'язкового» і здійснює переміщення між Францією і «ДНР».

Найімовірніше, буде подано апеляцію на рішення суду від 6 вересня. «Але у зв'язку з новою реєстрацією Асоціації представництва «ДНР» у Франції сам подальший судовий процес втратив сенс. Осередок терористичної "ДНР" у Франції фактично продовжить свою антиукраїнську діяльність, використовуючи нову юридичну форму», - йдеться в статті.

А щоб закрити нову «асоціацію». єдиним законним шляхом є ініціювання нового позову через державні органи Франції, що, як уже показав досвід, є складним і тривалим процесом і може зайняти від 1 до 1,5 року.

«Тому такі «гібридні» методи війни зажадають від французької влади і «гібридних» відповідей на нові виклики - якщо, звичайно, Франція на ділі, а не тільки на словах збирається боротися з російським деструктивним впливом хоча б на своїй території, не кажучи вже про Євросоюз», - йдеться в статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram