ГоловнаСвіт

"Газпром" видалив з сайту перелік дочірніх компаній

Раніше активи "Газпрому" були арештовані в декількох країнах за позовом "Нафтогазу України".

"Газпром" видалив з сайту перелік дочірніх компаній
Фото: EPA/UPG

З сайту публічного акціонерного товариства "Газпром" в четвер, 6 вересня, зник перелік дочірніх і залежних організацій, повідомляє Немецкая волна.

Раніше в списку перебувала 161 компанія, в тому числі банкрути та технічні структури. На цей момент сторінка з адресою subsidiaries повідомляє що "список підконтрольних ПАТ "Газпром" організацій публікується в щоквартальному звіті".

За рішенням Стокгольмського арбітражного суду від 28 лютого 2018 року "Газпром" повинен виплатити українському "Нафтогазу" понад 4,63 млрд доларів за недопоставлені обсяги газу для транзиту. Після перерахунку за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" повинен доплатити українській компанії 2,56 млрд доларів.

6 березня "Газпром" подав апеляцію, але вже 20 березня Україна наклала арешт на всі активи компанії, що містяться на території країни і розгорнула в Європі кампанію щодо арешту активів "Газпрому".

30 серпня Окружний суд Амстердама наклав арешт на належні "Газпрому" акції. У червні суд Лондона постановив заморозити всі активи кампанії в Великобританії.

Як повідомлялось, "Нафтогаз" нарахував "Газпрому" $100 млн відсотків за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу. Контракт на транзит між "Нафтогазом" і "Газпромом" діє на період з 2009 по 2019 рік. Згідно з документом, "Газпром" повинен щорічно передавати щонайменше 110 мільярдів кубометрів газу для транзиту по території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram