ГоловнаСвіт

Парагвай має намір перенести посольство в Ізраїлі з Єрусалима назад в Тель-Авів

МЗС Ізраїлю заявило, що воно закриває посольство країни в Парагваї.

Парагвай має намір перенести посольство в Ізраїлі з Єрусалима назад в Тель-Авів
Фото: EPA/UPG

Влада Парагваю оголосила, що вона має намір повернути посольство країни в Ізраїлі назад з Єрусалима до Тель-Авіва, повідомляє Интерфакс.

"Уряд республіки Парагвай вважає доречним відновити місце розташування свого посольства в державі Ізраїль там, де воно було перед повідомленням, датованим 9 травня 2018 року, (коли Парагвай підтвердив намір перенести посольство - ред.)", - йдеться у повідомленні міністра закордонних справ Парагваю Луїса Альберто Кастільйоні.

Причиною перенесення посольства глава МЗС назвав бажання сприяти миру на Близькому Сході, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

"Парагвай хоче зробити внесок в інтенсифікацію регіональних дипломатичних зусиль щодо досягнення великого, чесного і тривалого миру на Близькому Сході", - сказав Кастільйоні.

У відповідь на дії Парагваю МЗС Ізраїлю заявило, що воно закриває посольство країни в Парагваї, повідомляє The Times of Israel. У заяві МЗС Ізраїлю кажуть, що рішення Парагваю про повернення посольства на колишнє місце "затьмарить двосторонні відносини".

Рішення про перенесення посольства ухвалювалося попереднім президентом Парагваю Орасіо Картесом. Він особисто був присутній на відкритті посольства в Єрусалимі в травні. У червні президентом південноамериканської країни був обраний Абдо Бенітес.

Парагвай став третьою країною після США і Гватемали, яка перенесла своє посольство в Єрусалим. Рішення Вашингтона спричинило масові акції в Палестині, які закінчилися сутичками і десятками жертв.

Ізраїль вважає весь Єрусалим своєю столицею, тоді як палестинці бачать Східний Єрусалим столицею майбутньої палестинської держави. Статус Єрусалима тривалий час вважається однією з останніх великих проблем, які необхідно врегулювати під час укладення будь-якої ізраїльсько-палестинської мирного угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram