ГоловнаСвіт

Суд М'янми засудив журналістів Reuters до семи років в'язниці

Репортерів визнали винуватими в порушенні закону про державну таємницю.

Суд М'янми засудив журналістів Reuters до семи років в'язниці
Фото: EPA/UPG

Суд у М'янмі засудив двох журналістів агентства Reuters до семирічного тюремного ув'язнення, визнавши їх винними в "порушенні закону про державну таємницю".

Про це повідомляє

Deutsche Welle.

Обох репортерів заарештували військові у грудні. Приводом послужило їхнє розслідування вбивства десяти представників народності рохінджа, які сповідують іслам.

Відтоді журналісти сиділи у в'язниці в колишній столиці М'янми - Янгоні. Під час арешту в них виявили два військові звіту і карту поселення, в якому силовики проводили операцію.

Обох звинуватили в отриманні секретних державних документів. Максимальне покарання за цією статтею становить 14 років позбавлення волі. Журналісти свою провину спростовують і звинувачують поліцію в провокації.

"Сьогодні сумний день для М'янми, журналістів агентства Reuters Ко Ва Лона і Ко К'я Со Оо і для всієї преси", - заявив головний редактор агентства Стівен Адлер. Він додав, що уряд М'янми має терміново "виправити вердикт".

Нагадаємо, в серпні 2017 року у відповідь на вбивство ісламістськими бойовиками з Араканської армії порятунку рохінджа співробітників правоохоронних органів урядові війська почали силову операцію у штаті Ракхайн. Військові дії призвели до численних жертв і масових біженців. За даними ООН і правозахисних організацій, понад 700 тис. рохінджа

були змушені покинути свої домівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram