ГоловнаСвіт

У Росії знову пройшли акції проти пенсійної реформи

Влада РФ має намір підвищити вік виходу на пенсію до 65 років для чоловіків і до 60 років для жінок.

У Росії знову пройшли акції проти пенсійної реформи
Фото: twitter.com/MBKhMedia

Чергові протести проти пенсійної реформи, організовані КПРФ, "Яблуком", "Демократичним вибором" і низкою інших політичних сил, пройшли в неділю, 2 вересня, у багатьох містах Росії, пише Немецкая волна.

"У Владивостоці, за даними організаторів, в акції взяло участь 2000 чоловік, в Новосибірську - до 2500, в Єкатеринбурзі 500 осіб. Масові мітинги протесту пройшли також в Барнаулі, Брянську, Липецьку, Омську, Ростові-на-Дону, Самарі", - йдеться в повідомленні.

У Москві акція столичного відділення КПРФ проти підвищення пенсійного віку пройшла на проспекті Академіка Сахарова. Організатори узгодили з владою кількість учасників в ньому в 15 тисяч чоловік.

Влада РФ має намір підвищити вік виходу на пенсію до 65 років для чоловіків і до 60 років для жінок. Проти цієї ініціативи, за даними «Левада-центру», виступають 89% росіян.

Великі акції протесту проти спірної реформи вже проходили в країні в липні.

Невдоволення населення змусило президента РФ Володимира Путіна виступити з телезверненням до нації, в якому він оголосив про пом'якшення початкових планів підвищення пенсійного віку і надання певних гарантій і пільг деяким групам населення.

Опозиціонер Олексій Навальний планував провести свою акцію проти пенсійної реформи 9 вересня, в Єдиний день голосування. Однак 27 серпня суд засудив політика до 30 діб арешту через січневий "страйк виборців". Незважаючи на це, він закликав своїх прихильників до участі в акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram