ГоловнаСвіт

У Баварії горить нафтопереробний завод, 8 людей постраждали

Екологічні служби попереджають про небезпеку поширення диму від пожежі в радіусі 20 кілометрів.

У Баварії горить нафтопереробний завод, 8 людей постраждали
Фото: EPA\UPG

Велика пожежа на території нафтопереробного заводу в баварському Фобургу-на-Дунаї поблизу міста Інгольштадт почалася в ніч на суботу, 1 вересня. Про це повідомив прес-секретар поліцейського управління Верхньої Баварії, пише Німецька хвиля.

"Представник місцевої поліції в першому повідомленні заявила про вибух на НПЗ. Потім пожежа охопила сховища зрідженого газу і бензину. Наразі не зрозуміло, чи зачепила пожежа газотурбінну електростанцію НПЗ Bayernoil", - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють близько 200 пожежників. За першими даними, постраждали шість осіб. Троє з них з опіками різної важкості скеровані до лікарень. Пізніше стало відомо про ще двох поранених.

Для жителів Фобурга небезпеки не існує, зазначили в поліції. Утім, 1800 осіб з обережності було терміново евакуйовано. Жителям навколишніх населених пунктів наказано не відчиняти вікна в будинках.

Екологічні служби попереджають про небезпеку поширення диму від пожежі в радіусі 20 кілометрів від нафтопереробного заводу. Поліція оточила територію підприємства, зокрема, для того, щоб не допустити туди цікавих.

Нагадаємо, у Києві сталася пожежа на заводі "Маяк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram