ГоловнаСвіт

Російські війська проводять навчання у Придністров'ї

Раніше російські військові в Придністров'ї провели навчання з форсуванням Дністра.

Російські війська проводять навчання у Придністров'ї
Фото: novostipmr.com

Військові навчання за участю збройних сил невизнаної Придністровської Молдавської республіки і військовослужбовців Оперативної групи російських військ у регіоні (близько 200 осіб) проходять на полігоні в Тирасполі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Згідно з оприлюдненими даними так званого Міністерства оборони Придністров'я, військові навчання за участю артилерійських підрозділів проводяться "з метою підвищення ефективності взаємодії різних родів військ".

За кілька днів до цього аналогічні військові навчання з імітацією форсування річки пройшли в Зоні безпеки на Дністрі. Глава Міністерства оборони Молдови Еуджен Стурза назвав вчення провокаційними.

Офіційний Кишинів наразі ніяк не прокоментував чергові військові навчання на території невизнаного Придністров'я.

Раніше Республіка Молдова неодноразово заявляла про необхідність повного і беззастережного виведення Оперативної групи російських військ з регіону.

Нагадаємо, що в Міноборони вважають російське угруповання в Придністров'ї загрозою не тільки для Молдови, але і для південних регіонів України.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання, в яких візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців і близько 36 тис. одиниць наземної техніки. Навчання "Восток-2018" пройдуть з 11 по 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram