ГоловнаСвіт

Три екс-генсеки НАТО запропонували назвати нову штаб-квартиру на честь сенатора Маккейна

Американський сенатор-республіканець помер 25 серпня на 82-му році життя.

Три екс-генсеки НАТО запропонували назвати нову штаб-квартиру на честь сенатора Маккейна
Фото: epa.ua

У НАТО заявляють, що розглянуть пропозицію трьох колишніх керівників Альянсу про присвоєння новій штаб-квартирі організації імені покійного американського сенатора і ветерана Джона Маккейна.

Як повідомляє AFP, колишні генеральні секретарі НАТО Андерс Фог Расмуссен, Джордж Робертсон і Хав'єр Солана написали відповідне звернення в газету Britain's Times.

Як відомо, нова штаб-квартира НАТО відкрилася в Брюсселі на початку 2018 року.

"Генеральний секретар Єнс Столтенберг знає про пропозицію назвати штаб-квартиру НАТО на честь сенатора Джона Маккейна. Цю пропозицію буде ретельно вивчено", - повідомила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

За її словами, Столтенберг проявив "величезну повагу" до Маккейна.

Агентство зазначає, що для ухвалення рішення необхідне одностайне схвалення всіх 29 країн-членів Альянсу. Враховуючи напружені стосунки покійного сенатора з президентом США Дональдом Трампом, незрозуміло, чи дасть офіційний Вашингтон згоду на це.

Як повідомлялося, президента США Дональда Трампа не запросили на церемонію прощання з Джоном Маккейном. Сенатор сам планував церемонію похорону і це його воля, якої дотримуються родичі. Сім'я Маккейна ще в травні надіслала в Білий дім повідомлення про те, що Трампа, у якого із сенатором були досить натягнуті стосунки, на похороні не буде. Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня, на 82-му році життя.

Сенатор був активним прихильником жорстких санкцій проти путінського режиму. В останні місяці життя Маккейн також нерідко виступав з критикою президента США Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram