ГоловнаСвіт

Росія проведе масштабні маневри у Середземному морі

З 1 по 8 вересня пройдуть навчання за участю 25 кораблів і близько 30 літаків ВКС.

Росія проведе масштабні маневри у Середземному морі
Фото: Ruspekh.ru

Росія нарощує військову присутність в східному Середземномор'ї напередодні очікуваного наступу сирійських урядових військ на останній великий оплот повстанців і джихадистів у Сирії - провінцію Ідліб. З 1 по 8 вересня в Середземному морі пройдуть навчання за участю 25 кораблів і близько 30 літаків ВКС.

Про це повідомило міністерство оборони Росії, передає Німецька хвиля.

У військовому відомстві зазначили, що під час навчань буде відпрацьовано комплекс завдань з протиповітряної і протичовново-диверсійної оборони, а також із протимінного забезпечення. На чолі флотилії - ракетний крейсер "Маршал Устинов". Газета "Известия" зазначає, що в Середземномор'ї буде розгорнута найбільша група російських кораблів з часу вступу Москви у війну в Сирії.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прямо пов'язав проведення навчань із ситуацією в сирійському Ідлібі, яку він назвав складною.

За оцінками, в Ідлібі перебувають десятки тисяч озброєних бойовиків і три мільйони мирних жителів. Останні події свідчать про те, що сирійська армія готує великий наступ проти збройних формувань в Ідлібі, зазначає агентство dpa. У Раді безпеки ООН вважають, що такі дії можуть призвести до гуманітарної катастрофи".

Раніше США попередили Росію про можливий удар по силах президента Сирії Башара Асада і "потужну військову операцію", якщо сирійський лідер використає хімічну зброю для повернення Ідліба під свій контроль.

Нагадаємо, 14 квітня за наказом Трампа США спільно з Великобританією і Францією завдали ударів по Сирії. Це стало відповіддю на хімічну атаку в місті Дума, відповідальність за яку Захід поклав на урядові війська Башара Асада.

Нещодавно стало відомо, що США готові завдати удару по Сирії, якщо сили Асада використають хімічну зброю для повернення одного з останніх районів країни. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон під час зустрічі із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання, в яких візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців і близько 36 тис. одиниць наземної техніки. Навчання "Восток-2018" пройдуть з 11 по 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram