ГоловнаСвіт

Друг бостонських терористів Царнаєв звільнився з в'язниці і буде депортований у Казахстан

Його засуджено до шести років за перешкоджання слідству.

Друг бостонських терористів Царнаєв звільнився з в'язниці і буде депортований у Казахстан
Фото: time.kz

Сполучені Штати Америки депортують у Казахстан Діаса Кадирбаєва, засудженого у справі про теракт на Бостонському марафоні.

Як повідомляє Associated Press, Кадирбаєв уже вийшов із в'язниці і зараз перебуває під вартою в імміграційній службі. Його депортують найближчим часом.

У МЗС Казахстану підтвердили цю інформацію.

"Підтверджуємо, що Діаса Кадирбаєва перевели в міграційну в'язницю для подальшої депортації в Казахстан. Він відбув своє покарання. Коли він буде депортований, залежить від оформлення відповідних процедур американською владою", - цитує заяву влади Казахстану місцеве видання Tengri News.

Його засудили до шести років позбавлення волі у 2015 році за перешкоджання правосуддю. Злочин полягав у тому, що друзі Царнаєва, серед яких був Кадирбаєв, упізнавши з повідомлень ФБР у бостонському терористі свого друга Джохара Царнаєва, не проінформували владу, а натомість позбулися рюкзака і ноутбука Царнаєва.

Кадирбаєв визнав провину й отримав порівняно м'яке покарання, тому що в іншому разі йому загрожувало 25 років. Він вийшов достроково за гарну поведінку.

Кадирбаєв перебував у США як студент по обміну.

Нагадаємо, 2013 року під час марафону в Бостоні сталися два вибухи. Загинули три людини, понад 260 постраждали. В організації теракту звинуватили братів Джохара і Тамерлана Царнаєвих. Джохара засудили до смертної кари, Тамерлана вбили під час перестрілки з поліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram