ГоловнаСвіт

У Німеччині демонтували статую Ердогана через два дні після встановлення

Місцеві жителі вийшли на акцію протесту.

У Німеччині демонтували статую Ердогана через два дні після встановлення

Влада німецького Вісбадена з міркувань безпеки демонтувала золоту статую турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана після того, як вона спровокувала жорстку реакцію місцевих жителів. Про це повідомляє  Reuters.

Чотириметрову статую Ердогана встановили в понеділок у рамках мистецького фестивалю на центральній площі в Вісбадені. Темою фестивалю цього року стали "Погані новини". Першого ж дня статую розмалювали графіті, в тому числі написом "турецький Гітлер". Кілька сотень жителів вийшли на акцію протесту проти появи статуї в їхньому місті.

Поліція заявила, що не може гарантувати безпеку людей, тому пожежники за допомогою крана демонтували статую.

Нагадаємо, Ердогана у червні переобрали президентом Туреччини з розширеними повноваженнями. Наприкінці вересня запланований його державний візит до Берліна в рамках зусиль з поліпшення напружених відносин між країнами.

Раніше Німеччина засудила арешти близько 50 000 осіб і звільнення з посад 150 000 осіб, у тому числі вчителів, суддів і солдатів, після невдалого перевороту проти Ердогана у 2016 році. У Берліні кажуть, що репресії були надмірними і шкодять основним свободам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram