ГоловнаСвіт

Великобританія визнала наявність проблем з видачею віз українцям

З приводу цього відбудеться нарада в консульстві у Варшаві.

Великобританія визнала наявність проблем з видачею віз українцям
Наталия Галибаренко
Фото: EPA/UPG

Великобританія визнала наявність багатьох проблем під час видачі віз громадянам України.

Про це повідомила посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко.

"Гарна новина в тім, що британська сторона визнає наявність багатьох проблем", - сказала вона.

Галібаренко пояснила, що раніше британська сторона покладала провину за проблеми на Україну. Зараз же Британія готова працювати над поліпшенням свого сервісу: щоб не порушувалися терміни видачі віз, у тому числі за спрощеною процедурою - "щоб не допускати ситуацій, коли оплачена за терміновим тарифом віза просто не прилітає з консульства у Варшаві".

"Мені пообіцяли, що найближчим часом відбудуться наради консульських співробітників консульства у Варшаві, де всі ці речі будуть обговорювати", - сказала посол.

При цьому, за її словами, поганою новиною є те, що фактичного діалогу про спрощення візового режиму між Україною та Великобританією практично немає.

"Наше бажання ми закріпили усно і письмово, але руху в цьому напрямку не бачимо", - сказала Галібаренко.

Вона пояснила, що в такій позиції Лондона немає антиукраїнського наміру, така ситуація відбувається з усіма країнами, з якими Великобританія має візовий режим. Річ у тому, що через Брекзит Британія збирається переглядати режим в'їзду-виїзду всіх іноземних держав, "ходять навіть чутки про те, що, можливо, буде запроваджено спрощений, але все-таки візовий режим для країн-членів ЄС".

Тому Лондон не хоче вирішувати питання точково, а планує розробити критерії, розбити країни на групи і категорії, а потім уже формувати візові відносини з цими групами.

Нагадаємо, до завершення виходу Британії з ЄС Лондон не буде розглядати можливість візової лібералізації з Україною. Однак у майбутньому Київ може розглянути питання відновлення візового режиму з Британією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram