ГоловнаСвіт

Манафорт погодився на угоду зі слідством, але адвокати не змогли домовитися з обвинуваченням, - ЗМІ

Прокурор Мюллер висунув стороні захисту якусь умову.

Манафорт погодився на угоду зі слідством, але адвокати не змогли домовитися з обвинуваченням, - ЗМІ
Фото: pravdainform.com.ua

Адвокати американського політтехнолога Пола Манафорта, колишнього голови передвиборного штабу президента США Дональда Трампа, обговорювали можливість укладення угоди зі слідством.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Угода передбачала визнання Манафортом звинувачень, висунутих йому в рамках нового судового розгляду у Вашингтоні, що розпочнеться 17 вересня.

За даними видання, можливість укладення угоди адвокати обговорювали під час першого суду в Александрії, штат Вірджинія. Однак їм не вдалося дійти згоди через певні умови, які висунув спеціальний прокурор США Роберт Мюллер.

Що саме завадило укладенню угоди, не уточнюють.

Нагадаємо, що Манафорт багато років працював в Україні політичним консультантом. За даними американського слідства, він заробив тут понад 60 млн доларів. Манафорт працював на українських політиків з 2005-го по 2014 рік, консультував Партію регіонів і Віктора Януковича, а також співпрацював з українськими олігархами Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими.

У США Манафорта звинувачують у банківському шахрайстві й ухиленні від сплати податків. Сторона звинувачення стверджує, що Манафорт використовував офшорні рахунки, щоб приховати мільйони доларів, отримані, зокрема, за роботу на Януковича.

21 серпня присяжні визнали Манафорта винним за вісьмома пунктами звинувачення з 18. Його визнано винним у п'яти епізодах ухилення від сплати від податків, ще два звинувачення стосуються банківських махінацій. Останнє звинувачення, де присяжні одностайні стосовно провини Манафорта, стосується нерозкриття відомостей про закордонні рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram