ГоловнаСвіт

Меркель і Трамп закликали Путіна вплинути на Асада

Німеччина і США поділяють взаємну стурбованість у зв'язку з гуманітарною кризою в регіоні Ідліб.

Меркель і Трамп закликали Путіна вплинути на Асада
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп провели телефонну розмову, протягом якої обговорили ситуацію в Сирії.

Про це повідомив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає "Радіо Свобода".

Зазначають, що Німеччина і США поділяють взаємну стурбованість у зв'язку з гуманітарною кризою в регіоні Ідліб і наступом урядових військ на позиції ісламістських і джихадистських угруповань у цій провінції.

Меркель і Трамп "закликали Росію до стримувального впливу на сирійський режим і запобігання подальшій ескалації конфлікту. Обговорювалася також, зокрема, ситуація на сході України.

Раніше США попередили Росію про можливий удар по силах президента Сирії Башара Асада та "потужну військову операцію", якщо сирійський лідер використає хімічну зброю для повернення Ідлібу під свій контроль.

Нагадаємо, 14 квітня за наказом Трампа США спільно з Великобританією і Францією завдали ударів по Сирії. Це стало відповіддю на хімічну атаку в місті Дума, відповідальність за яку захід поклав на урядові війська Башара Асада.

Днями стало відомо, що США готові завдати удару по Сирії, якщо сили Асада використають хімічну зброю для повернення одного з останніх районів країни. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон під час зустрічі із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram