ГоловнаСвіт

Навального заарештували на два місяці

Його покарали за проведення "страйку виборців" у січні.

Навального заарештували на два місяці

Тверський суд Москви призначив опозиціонеру Олексію Навальному, затриманому в суботу, 30 діб арешту за організацію січневої акції протесту "Страйк виборців".

Як повідомляє "Медиазона", політика визнано винним за частиною 8 статті 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення (повторне порушення правил проведення акції).

Термін арешту обраховується з 27 серпня, але враховується час, проведений у поліції після затримання - 25-26 серпня і кілька годин у січні.

Навальний заявив, що цей "дивний процес" був організований тільки для того, щоб він не брав участі в підготовці акції проти підвищення пенсійного віку, яку заплановано на 9 вересня.

"Виключно для цього все влаштовано, і процес, звичайно, завершиться арештом", - сказав він перед тим, як суддя пішов у дорадчу кімнату.

Навальний також пообіцяв, що ніколи не відмовиться від участі в масових акціях. "У мене є це право, і з рішенням КС в деяких випадках це можна робити навіть без повідомлення - ми спостерігали це біля посольства М'янми [під час минулорічної акції протесту мусульман], і мерія Москви повідомила, що ніхто не затриманий, тому що там повідомлення не було", - заявив він.

Нагадаємо, 28 січня прихильники Навального по всій країні провели акції на підтримку "страйку виборців". Її оголосили після того, як Навального відмовилися зареєструвати кандидатом на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram