ГоловнаСвіт

Число жертв землетрусу в Індонезії перевищило 550

Близько 535 тисяч людей стали внутрішніми переселенцями.

Число жертв землетрусу в Індонезії перевищило 550
Фото: EPA\UPG

В Індонезії число жертв землетрусу, що стався на острові Ломбок майже місяць тому, перевищило 550. Про це повідомляє Xinhua з посиланням на представника Агентства з запобігання стихійних лих.

"Кількість загиблих від найбільшого землетрусу, який стався на індонезійському острові Ломбок, зросло до 555", - зазначено в повідомленні.

За даними Управління з надзвичайних ситуацій Індонезії, в результаті стихійного лиха постраждали 7,7 тис. осіб. Ще близько 535 тисяч осіб були змушені покинути свої будинки і сховатися в тимчасових центрах прийому біженців. Були зруйновані понад 80 тис. житлових будинків, сотні шкіл і десятки лікарень.

Нагадаємо, 29 липня біля острова Ломбок стався землетрус магнітудою 6,4. Повторний землетрус на острові магнітудою 7 балів стався 5 серпня. За даними індонезійського Агентства метеорології, клімату і геофізики, після землетрусу відчувалося 120 повторних поштовхів. 9 серпня стало відомо, що на острові Ломбок стався новий землетрус магнітудою 5,9.

Остання серія землетрусів була зафіксована в кінці серпня. Перший поштовх стався недалеко від острова магнітудою 6,3. Потім було кілька афтершоків, а через майже 12 годин стався ще один землетрус магнітудою 6,9.

Землетрус зруйнував частину гірських стежок, через що 560 альпіністів застрягли на вулкані Рінджані. 31 липня стало відомо, що вони успішно спустилися вниз.

Індонезія розташована на островах, які входять в так зване "тихоокеанське вулканічне вогненне кільце" - одне з найбільш сейсмонебезпечних зон планети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram