ГоловнаСвіт

Трампа не запросили на церемонію прощання з Маккейном

Вона відбудеться в ротонді Капітолію.

Трампа не запросили на церемонію прощання з Маккейном
Фото: EPA/UPG

Американського сенатора Джона Маккейна, що помер в суботу, поховають в Аннаполісі, штат Меріленд, а до цього попрощатися з політиком можна буде у Вашингтоні та Арізоні. Про це пише The News York Times.

"Труну з тілом сенатора Джона Маккейна, який помер в суботу у 81-річному віці, буде встановлено в ротонді Капітолію, а офіційна похоронна церемонія пройде в Вашингтонському національному соборі. Тіло Маккейна, який служив протягом двох десятиліть у флоті після закінчення Військово-морської академії та представляв Арізону в Конгресі протягом 35 років, також буде доставлено в парламент штату Арізона, де перебуватиме до його поховання в Аннаполісі, штат Меріленд", - йдеться в повідомленні прес-служби сенатора.

Відзначається, що трохи більше 30 осіб, "найвидатніших громадян країни", були удостоєні з 1852 року честі церемонії прощання в ротонді Капітолію. Маккейн стане 13-м сенатором, якому буде надано таку можливість.

Офіційний графік поминальних заходів буде оголошено після завершення всіх приготувань.

Виступити на церемонії прощання запропонували двом колишнім президентам - Джорджу Бушу-молодшому і Бараку Обамі. Планується, що на похоронах Маккейна буде присутній віце-президент Майк Пенс, але не президент Дональд Трамп, у якого з сенатором були досить натягнуті стосунки.

Джон Маккейн страждав від агресивної форми раку головного мозку. Він ріс в сім'ї спадкових військових, його дід і батько були адміралами військового флоту. Маккейн брав участь у В'єтнамській війні в ролі пілота винищувача. Його літак був збитий, після чого він п'ять років провів у полоні, де піддавався тортурам.

У 2008 році він балотувався в президенти США, але програв Бараку Обамі. Сенатор був активним прихильником жорстких санкцій проти путінського режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram