ГоловнаСвіт

Нові санкції США щодо Росії набудуть чинності в понеділок, 27 серпня

Новий документ містить ряд нових заборон і обмежень.

Нові санкції США щодо Росії набудуть чинності в понеділок, 27 серпня
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

У "Федеральному регістрі" США в п'ятницю опубліковано документ держдепартаменту США про нові санкції щодо Росії, які наберуть чинності 27 серпня, пише "Інтерфакс-Україна".

Цей пакет санкцій включає заборону на надання зовнішньої допомоги Росії, на продаж зброї та фінансування таких угод, відмову від кредитування з боку держструктур США і заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення.

Новий санкційний пакет передбачає припинення сприяння Росії, за винятком гуманітарної допомоги, постачання продовольства і продуктів сільського господарства. Документ передбачає припинення фінансування угод із продажу Росії зброї.

У рамках нового санкційного пакета США припиняють кредитування і надання фінансової допомоги з боку держструктур США: відмова від видачі Росії будь-яких кредитів, кредитних гарантій і надання фінансової допомоги з боку будь-якого департаменту, державного агентства або інших відомств США, включаючи Експортно-імпортний банк США.

Обмежувальні заходи передбачають припинення продажу в Росію в рамках Закону про контроль за експортом зброї будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних послуг, проектних і будівельних послуг, а також ліцензій на експорт до Росії будь-яких товарів Списку озброєнь США.

В інтересах національної безпеки Сполучених Штатів санкції не стосуються видачі ліцензій на підтримку урядового співробітництва щодо космосу і комерційних космічних запусків, але будуть розглядатися в кожному конкретному випадку і відповідно до політики експортного ліцензування для Росії.

Нагадаємо, сьогодні радник президента США з питань державної безпеки Джон Болтон перебуває в Україні з державним візитом, він провів ряд зустрічей з українським керівництвом і запевнив Україну, що США підтримує нашу країну в боротьбі з російською агресією.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram