ГоловнаСвіт

У Сербії затримали лідера групи найманців, що воювали на Донбасі

Братислав Живкович також брав участь у конфліктах у Боснії, Косові і Хорватії в 90-х роках.

У Сербії затримали лідера групи найманців, що воювали на Донбасі
Фото: in4s.net

Серба Братислава Живковича, який воював на боці бойовиків на Донбасі, заарештовано за підозрою в участі у військових діях за кордоном, повідомляє Радіо Свобода.

Представники сербського Міністерства внутрішніх справ затримали Живковича за розпорядженням прокуратури. Він відомий як лідер руху четників у Сербії.

Братислав Живкович - командувач сербської націонал-шовіністичної парамілітарної організації "Четники". Він брав участь в конфліктах в Боснії, Косово і Хорватії в 90-х роках. У 2014 році Живкович відправився до Криму для допомоги росіянам у війні з Україною.

Пізніше він виїхав на Донбас, де разом з іншими сербами брав участь в бойових діях на стороні проросійських бойовиків.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданню Balkan Insight посол України Олександрович заявив, що Сербія не робить достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам брати участь у конфлікті на Донбасі на боці бойовиків. Він вважає, що нинішні зв'язки між сербами і Росією є перешкодою для вирішення цієї проблеми. У відповідь представник МЗС Сербії заявив про "марні спроби зіпсувати відносини Сербії з Росією".

Раніше голова СБУ повідомив, що з початку бойових дій на сході України на стороні терористів "ЛНР" воювали 300 громадян Сербії.

Раніше повідомлялося, що Сербія відкрила 45 кримінальних проваджень проти найманців, що воювали на Донбасі і в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram