ГоловнаСвіт

Колишньому куратору "ДНР" і "ЛНР" запропонували повернутися в Кремль

Его хотят бросить на внутреннее направление.

Колишньому куратору "ДНР" і "ЛНР" запропонували повернутися в Кремль
Фото: kremlin.ru

Колишньому куратору "ДНР" і "ЛНР" Борису Рапопорту запропонували повернутися в Кремль, пише РБК з посиланням на джерела, близькі до адміністрації російського президента.

Його розглядають на посаду заступника в кремлівське управління із забезпечення діяльності Держради. Роботу Рапопорту запропонував Олександр Харичев - начальник цього управління і один із найближчих соратників першого заступника голови путінської адміністрації Сергія Кирієнка.

Управління Харичева відповідає за підготовку матеріалів щодо вироблення державної політики в сфері соціально-економічного розвитку регіонів.

Кар'єра Рапопорта багато в чому пов'язана з нинішнім помічником президента Владиславом Сурковим і одним із найближчих його соратників - Олегом Говоруном.

У 2014 році під керівництвом Суркова Рапопорт був одним із кураторів "ДНР" і "ЛНР" і займався проектом "Новоросія".

Рапопорт займався, зокрема, соціальними виплатами на Донбасі, коригуванням інформаційної політики на українському напрямку і різними проектами типу "Білої книги", яку її укладачі позиціонували як збірник "про порушення прав людини в Україні". Після закриття "Білої книги" її напрацювання були передані до Слідчого комітету РФ.

1 грудня 2014 року Рапопорт покинув АП і нині працює в комерційній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram