ГоловнаСвіт

Міноборони РФ розповіло про участь російської армії у військовій операції в Сирії

Про втрати відомство не повідомило.

Міноборони РФ розповіло про участь російської армії у військовій операції в Сирії
Фото: moscoweveryday.com

У військовій операції в Сирії, розпочатої Росією 30 вересня 2015 року, брали участь 63 тисячі російських військовослужбовців. Про це в середу, 22 серпня, повідомило Міноборони РФ у відеоролику, опублікованому на YouTube, повідомляє Немецкая волна.

Серед них були 434 генерали і близько 26 тисяч офіцерів. За даними відомства, через угруповання з колективами своїх штабів пройшли всі командувачі військами військових округів, загальновійськових армій і армій Військово-повітряних сил і Протиповітряної оборони, командири дивізій, а також 95 відсотків командирів загальновійськових бригад і полків.

Як повідомляється у відеоролику, в військових діях в Сирії брали участь 4349 фахівців Ракетних військ і артилерії, 87% екіпажів оперативно-тактичної, 91% армійської і 97% Військово-транспортної авіації, а також 60% екіпажів стратегічної і дальньої авіації. За час військового втручання в Сирії російська армія протестувала 231 зразок зброї, авіація здійснила 39 тисяч бойових вильотів.

У відеоролику нічого не говориться про втрати російських військ у Сирії. За офіційними російськими даними, з початку операції по травень 2018 року загинули 47 російських військовослужбовців. При цьому Міноборони вважає втратами лише загибель солдатів регулярної армії під час бойових дій. Однак тільки в березні 2018 року при посадці на військову базу Хмеймім розбився транспортний літак АН-26 з 39 військовослужбовцями на борту, всі загинули.

Крім того, агентство Reuters повідомляло про загибель тільки в 2017 році понад 130 російських найманців з приватних військових компаній, в тому числі ПВК Вагнера. У лютому нинішнього року в результаті зіткнення з військовими США загинули, за різними даними, від кількох десятків до кількох сотень російських найманців. Російське МЗС пізніше повідомило про "декілька десятків" поранених і загиблих громадян Росії і країн СНД, що поїхали до Сирії "по своїй волі і з різними цілями". При цьому влада РФ досі не підтвердила, що в Сирії діють російські приватні військові підрозділи. У Росії ПВК не регулюються ніякими законами.

Президент РФ Володимир Путін, перебуваючи в Сирії, 22 грудня 2017 року віддав наказ про виведення російських військ з цієї країни. Однак значне число військових РФ присутнє в Сирії донині і бере участь у військових діях на боці режиму президента Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram