ГоловнаСвіт

У Москві затримали 10 учасників акції в підтримку Сенцова

Олег Сенцов голодує 100-й день.

У столиці Росії Москві біля пам'ятника Грибоєдова на Чистих ставках затримали учасників несанкціонованої акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова, повідомляє Радіо Свобода.

Фото: twitter.com/novaya_gazeta

Вони тримали в руках портрети Сенцова, плакати із закликами відпустити політв'язнів, адресовані до російської і української влади, і портрет радянського дисидента Анатолія Марченка, який помер у в'язниці після 117 днів голодування, з написом "Не хочемо повторення".

Фото: twitter.com/novaya_gazeta

Всього в акції брало участь більш як 20 осіб. Поліція затримала десятьох. Їх доставили в ОВД "Басманне".

За інформацією Нової газети, на акцію на Чистопрудному бульварі прийшли близько 30 осіб, які по черзі тримали плакати.

Фото: twitter.com/novaya_gazeta

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, яких утримують в Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Режисер утримується у виправній колонії суворого режиму в м.Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ).

У вівторок, в сотий день голодування, у багатьох країнах пройшли акції солідарності з режисером.

Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку ланцюговою голодування на підтримку Олега Сенцова.

З вимогою негайно звільнити режисера в останні місяці виступили понад 100 діячів світової культури. Вони закликали офіційні особи ЄС і ООН чинити тиск на Росію, щоб домогтися якнайшвидшого виходу Олега Сенцова з в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram