ГоловнаСвіт

Лавров пообіцяв зустріч Суркова і Волкера "найближчим часом"

Востаннє сторони зустрічалися наприкінці січня.

Лавров пообіцяв зустріч Суркова і Волкера "найближчим часом"
Курт Волкер и Владислав Сурков
Фото: Газета.ру, Радио Свобода

Помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков і спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер проведуть нову зустріч.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ТАСС.

"Наші контакти зі США ведуться з багатьох питань, зокрема стосовно Сирії та України... Щодо України триває діалог у рамках формату Волкер - Сурков. Вони обмінюються оцінками ситуації та планують нову зустріч найближчим часом", - сказав Лавров.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що перемови між Сурковим і Волкером вичерпали себе і їхній формат може бути змінений. Також зазначалося, що до перемов може бути залучений радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Нагадаємо, остання зустріч Волкера і Суркова відбулася в Дубаї наприкінці січня. На ній сторони намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто жодного результату.

Після цього прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що перемови Волкера і Суркова "поставлено на паузу".

У росЗМІ також з'являлася інформація про можливу відставку Суркова. Серед причин називали, зокрема, провал його стратегії щодо України. Однак, 13 червня 2018 року Володимира Путін підписав указ про перепризначення Суркова своїм помічником, що відповідає за український напрям і співпрацю з Абхазією та Південною Осетією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram