ГоловнаСвіт

11 туристів загинули в гірській ущелині на півдні Італії через раптовий паводок

Гірська річка вийшла з берегів і "катапультувала" людей.

На півдні Італії в результаті паводку в ущелині Раганелло, розташованому в національному парку Полліно (регіоні Калабрія), в понеділок, 20 серпня, загинули 11 людей, п'ятеро вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє Reuters.

У результаті сильних дощів гірська річка Раганелло швидко вийшла з берегів, і туристів, які були в національному парку, раптово підхопило бурхливим потоком води.

"Річка спускається з висоти близько кілометра, і різкий потік води буквально "катапультував" людей, які перебували внизу. Деяких з них знайшли в долині на відстані трьох кілометрів", - розповів начальник відділу цивільного захисту в Калабрії Карло Тансі.

З парку врятували 23 осіб, ще кілька людей вижили після падіння. Серед загиблих - шість жінок і п'ятеро чоловіків, їхні особи не встановлені, але передбачають, що всі вони - громадяни Італії, як і більшість туристів у цьому регіоні. Кількість загиблих ще може збільшитися, оскільки не всі туристи реєструвалися при вході в ущелину, і не всі були з гідами.

Річка Раганелло, частина національного парку Полліно, розташована на дні вузької ущелини в горах. Рятувальні команди використовували мотузки, щоб спуститися по схилах гори і дістатися до місця події. Рятувальна і пошукова операції тривали всю ніч, адже люди можуть перебувати на острівцях посеред річки або на невеликих сухих ділянках уздовж берега в ущелині.

Нагадаємо, минулого тижня в італійській Генуї під час обвалення автомобільного моста загинула 41 людина. Конструкції мосту впали на розташовані під ним житлові будинки та залізницю. ЗМІ з посиланням на очевидців писали, що в міст ударила блискавка. Одна з версій причин катастрофи - дефект під час будівництва споруди. За даними українського консульства в Мілані, в префектурі міста Генуя двоє українців постраждали в результаті обвалення мосту. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив у місті надзвичайний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram